Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 526 kJ / 2 038 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,29 g |
Tuky | 121,12 g |
Vláknina | 22,09 g |
Cholesterol | 444 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 36,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme stranou, cibuli nasekáme nahrubo, česnek a mrkev na plátky, později žampiony na poloviny nebo čtvrtky podle velikosti. Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme osolené a opepřené kostky masa ze všech stran dohněda. Přendáme do pekáčku nebo nádoby vhodné do trouby. Do výpeku přidáme špek a necháme restovat, přidáme cibuli a opečeme do zlaté barvy, přidáme mrkev a dál za občasného míchání restujeme.
Krok 3: Přidáme česnek, protlak a promícháme. Zalijeme sherry a necháme odpařit alkohol. Směs přendáme
k masu a podlijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby, na cca 2-2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Krok 4: V menší pánvi rozpustíme přepuštěné máslo nebo obyčejné máslo se lžičkou oleje, osmahneme malé cibulky a nakrájené žampiony. Přidáme do pekáče a promícháme, necháme pár minut (stále se vaří i vyndané z trouby), dochutíme solí a pepřem, nemusí se ničím zahušťovat. Podáváme se šťouchaným bramborem, kaší nebo s pečivem dle chuti.
k masu a podlijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby, na cca 2-2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Krok 4: V menší pánvi rozpustíme přepuštěné máslo nebo obyčejné máslo se lžičkou oleje, osmahneme malé cibulky a nakrájené žampiony. Přidáme do pekáče a promícháme, necháme pár minut (stále se vaří i vyndané z trouby), dochutíme solí a pepřem, nemusí se ničím zahušťovat. Podáváme se šťouchaným bramborem, kaší nebo s pečivem dle chuti.
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni
Zveřejněno 24. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová líčka se žampiony na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXw4
Moje poznámka
Vepřová líčka se žampiony na sherry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXw4
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 20 minutami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Suroviny:
líčka vepřová,
špek uzený,
sádlo,
ghee,
cibule,
česnek,
cibulka,
mrkev,
bobkový list,
tymián čerstvý,
žampióny,
protlak rajčatový,
sherry,
sůl,
pepř mletý,
vývar hovězí
Komentáře (4)