Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka se žampiony na sherry

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 17 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 2 min

17 min (15 min příprava + 2 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 526 kJ /
2 038 kcal
Bílkoviny162,29 g
Tuky121,12 g
Vláknina22,09 g
Cholesterol 444 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,60 g
Sacharidy36,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme stranou, cibuli nasekáme nahrubo, česnek a mrkev na plátky, později žampiony na poloviny nebo čtvrtky podle velikosti. Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme osolené a opepřené kostky masa ze všech stran dohněda. Přendáme do pekáčku nebo nádoby vhodné do trouby. Do výpeku přidáme špek a necháme restovat, přidáme cibuli a opečeme do zlaté barvy, přidáme mrkev a dál za občasného míchání restujeme. Krok 3: Přidáme česnek, protlak a promícháme. Zalijeme sherry a necháme odpařit alkohol. Směs přendáme
k masu a podlijeme polovinou horkého vývaru, zakryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby, na cca 2-2,5 hodiny. Dle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Krok 4: V menší pánvi rozpustíme přepuštěné máslo nebo obyčejné máslo se lžičkou oleje, osmahneme malé cibulky a nakrájené žampiony. Přidáme do pekáče a promícháme, necháme pár minut (stále se vaří i vyndané z trouby), dochutíme solí a pepřem, nemusí se ničím zahušťovat. Podáváme se šťouchaným bramborem, kaší nebo s pečivem dle chuti.

Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 24. 1. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Používám nádobí od Tuppeware, nemám pomalý hrnec, ale lze dělat i v obyčejném pekáči, jen se musí hlídat a podlévat dle potřeby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka se žampiony na sherry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXw4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka se žampiony na sherry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXw4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-)Aničko díky za pochvalu, já vůbec nepiji žádný alkohol ale moc ráda pužívám na vaření víno, pivo i třeba koňak- alkohol se odpaří a zůstane jen skvělá chuť . Je ,možno místo Sherry použít červené víno, je to také dobré:-K Přeji krásný zbytek večera

Maruško,to muselo být velice dobré:-QMě by chutnalo i bez sherry:-8

RubyRom: :-) moc děkuji, žádný velký objev, zkusila jsem to udělat trochu jako " burgundskou" a bylo to skvělé :-Khezký večer

Vypadá to velmi dobře:-K

Suroviny:
líčka vepřová, špek uzený, sádlo, ghee, cibule, česnek, cibulka, mrkev, bobkový list, tymián čerstvý, žampióny, protlak rajčatový, sherry, sůl, pepř mletý, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu