Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená kuřecí kapsa, plněná houbami

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 201 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny173,48 g
Tuky24,05 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 436 mg
Sodík 419 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy77,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namočené houby krátce povaříme a scedíme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme k nim trošku drceného kmínu a podusíme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Krok 2: Kuřecí prsa nařízneme tak, aby vznikla kapsa, vnitřek osolíme, opepříme a naplníme houbovou směsí. Krok 3: Sepneme párátkem a obalíme v trojobalu. Usmažíme na oleji. Krok 4: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a vodu slijeme. Brambory rozmačkáme, přidáme máslo, zbytek houbové směsi a nasekanou pažitku. Podle potřeby dosolíme.

Zveřejněno 25. 1. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Nejraději mám houby sušené, pro mě mají výraznější houbovou chuť. Navíc v zimním období nemám šanci sehnat čerstvé houby a tak si je v létě do zásoby nasuším. V obchodech jsou k dostání celoročně žampiony, ale ty mi připadají mdlé, takže prostě u mě vedou houby z lesa, doma nasušené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená kuřecí kapsa, plněná houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená kuřecí kapsa, plněná houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmGg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř, houby sušené, máslo, cibule, česnek, tymián, kmín drcený, petrželka, mouka, vejce, strouhanka, olej, brambory, sůl, máslo, pažitka

Přidat fotografie receptu