Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé kuřecí kousky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 625 kJ /
627 kcal
Bílkoviny5,83 g
Tuky17,14 g
Vláknina8,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,86 g
Sůl6,78 g
Sacharidy110,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou, než očistíme a nakrájíme zeleninu a připravíme směs na omáčku. Krok 2: Do malé misky dáme cukr, ocet, sójovou omáčku, jemně nasekaný zázvor a česnek, vše promícháme.
Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a bambus na nudličky velikosti zápalky, papriky na proužky asi 1 cm široké. Krok 3: Do rozpálené wok nebo jiné hluboké pánve dáme polovinu oleje a restujeme připravené maso dorůžova ze všech stran. Pokud je potřeba, podlijeme 1 lžící vody, abychom uvolnili výpek ode dna, ale nedáme víc vody, nechceme maso dusit. Krok 4: Opečené maso dáme stranou, přidáme olej a restujeme zeleninu, aby byla na skus. Zalijeme připravenou směsí na omáčku a povaříme 2 min. Zahustíme 1 lžičkou škrobu rozmíchaným v trošce vody. Dochutíme chilli, solí nebo sójovou omáčkou.
Podáváme v misce na jasmínové rýži s lístky koriandru.

Zveřejněno 30. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé kuřecí kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOAB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé kuřecí kousky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOAB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova: :-) ano to je Aničko podobné a moc dobré, bambus kupuji v Sapě 1 kg a zavařuji v malých sklenkách, je mnohem lepší:-K Pohodový zbytek dne

Maruško,jídlo vypadá velice hezky:-KMáme rádi maso s Uncle Bens omáčkou:-Q
Když je z čeho,tak si ji každým rokem děláme do větších sklenek.Nakládaný bambus je také v obchodě pořád a to je potom bašta:-8

Jaromira18: :-) moc děkuji a přeji krásný zbytek dne :-K

Dobrůtka.:-K:-K:-K

tejaja: :-)děkuji, je to jednoduché jen to složitě vypadá - za pár minut hotovo-:-K krásný večer

Nadja: i Vám :-K

Dobré, toto by som si dala. :-K;-)

Marie Svarcova: aha, já to pochopila tak, že maso vyndám z pánve ..... Děkuji :-D Pohodový večer.

Nadja: Dobrý večer děkuji za komentář - maso dám na stranu v pánvi, přidám maličko oleje a orestuji zelenonu - přiliji do pánve tu omáčku -takže je vše pohromadě - dle potřeby zahustím škrobem rozmíchaným v trošce vody. :-) Máte pravdu je to asijská kuchyně, ráda vařím tato jídle a mám jich tady hodně nejen rybu v tempuře i řízky a jiné, :-K krásný večer

Marie Švarcová: 4./ Opečené maso dáme stranou, ......
:-? Maso se dává až na rýži a přelije se omáčkou, nebo se vrací do pánve do omáčky? :-?
Rcp vypadá jako jako jídlo od vietnamců, jen si místo kuřecího dávám rybu (asi v tempuře).

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, sojová omáčka světlá, škrob kukuřičný, olej, cibule, mrkev, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, ananas, olej chili, ocet jablečný, cukr, kečup sladký, omáčka sojová, česnek, zázvor, škrob, voda, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu