Suroviny pro 25 kusů
Počet kusů je pouze orientační.
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 784 kJ / 2 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,63 g |
Tuky | 165,05 g |
Vláknina | 13,05 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 330 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 229,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první připravíme náplň. Do malého rendlíku vlijeme smetanu, přidáme med a přivedeme k varu. Vmícháme jemně mleté ořechy (můžeme je i nasekat malým el. sekáčkem), na menší kousky nasekanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. V polovině tohoto procesu už můžeme rendlík odstavit ze zdroje tepla. Hmotu necháme zchladnout a zašleháme do ní změklé máslo.
Krok 2: Pokud máme tabulkovou čokoládu, tak ji jemně nasekáme. Zhruba 2/3 vložíme do misky nebo většího hrnku a vložíme na cca 15 sekund do mikrovlnné trouby, u které trochu snížíme výkon. Po 15 sekundách promícháme a vložíme zpět na dalších cca 12 sekund. Čokoláda bude pomalu povolovat a rozpouštět se, je třeba hlídat teplotu a taktéž se musí promíchávat v kratších intervalech, cca co 5 sekund. Čokoládu rozehřejeme na teplotu mezi 45-50 °C. Doporučuji měřit teploměrem.
Krok 3: Do rozehřáté, dobře promíchané čokolády, za intenzivnějšího míchání přidáváme po částech odloženou nasekanou čokoládu a tím ji budeme zchlazovat. Na míchání se mně osvědčila malá plastová kvedlačka, která může zůstat i při rozpouštění v misce v mikrovlnné troubě. Viz foto.
Krok 4: Čokoládu zchlazujeme do doby, kdy se nově přidaná čokoláda přestane rozpouštět a dosáhneme teploty 30 °C. V ten moment je čokoláda správně vytemperovaná a můžeme ji použít. Opět používáme teploměr.
Krok 5: Prohlubně ve formě potřeme za pomocí štětce připravenou čokoládou, stačí tenká vrstva, odložíme do chladu a necháme ztuhnout. Zbylou čokoládu, kterou ještě budeme potřebovat, dáme do teplé vodní lázně, aby čokoláda neztuhla.
Krok 6: Po zatuhnutí první vrstvy zopakujeme a uděláme ještě druhou tenkou čokoládovou vrstvu. Opět necháme zatuhnout a za pomocí cukrářského sáčku naplníme náplní. Ne ale úplně po okraj, musíme nechat trošku místa na čokoládu, která nám pralinky uzavře.
Krok 7: Pralinky dokončíme tak, že je shora zalijeme čokoládou. Necháme důkladně ztuhnout a vyjmeme z formy.
Zveřejněno 1. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2mE
Moje poznámka
Čokoládové pralinky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2mE
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 8 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 44 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání,
med,
ořechy vlašské,
máslo
Komentáře (13)