Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hradní jídlo

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče rozložíme vedle sebe silnější plátky vepřového masa, osolíme, opepříme a na to navrstvíme asi centimetrovou vrstvu cibule nakrájené na kolečka a druhou centimetrovou vrstvu nastrouhaného eidamu. Krok 2: Na každý plátek masa dáme kousek másla a mírně posypeme paprikou. Připravíme si vývar ze 1/4 l vody a 1 kostky masoxu, vývarem maso podlijeme a necháme hodinu péci. Podáváme teplé. Příloha: hranolky, brambory atd.

Zveřejněno 8. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem dostala v receptech na email. Maso jsem si předem naprudko opekla, až pak dávala do pekáče, je to rychlejší a zatáhne se v mase bílkovina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hradní jídlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5XM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hradní jídlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5XM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Jumiram: Děkuji moc, určitě buchu chtít taky zkusit z králíka :-)

Dnes jsem tohle jídlo vařila po druhé, jen dnes z králičího a můžu říct, že to nemělo chybu :)

Hradní jídlo: Ha!!! A opět tady máme odborníka na zdravou výživu!! :-D

Hradní jídlo 7. 11. 2013 12:44
nemá ten názov evokovať niečo panské?
pretože ten masox je esencia akurát tak pre lúzu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

spagetka: také děkuji za radu :-)

Jana Remkova: Děkuji za radu, jsem začátečník a s tím masem stále nějak válčím :-) Pekla jsem ale stejně :-)

spagetka: To je právě to a díky, Ladi. Já už svou troubu znám, fakt tak peču a ještě jsem nikdy nic nespálila. Je rozdíl-plynová trouba, elektrická atd. Teplotu trouby se snažím dodržovat hlavně u moučníků. U masa ani ne. Hlídám, případně uberu;-)

Jitule81: já bych malinko doplnila Janu R., musíte ale respektovat vlastní troubu:-!, žádná a ani téže značky nepeče stejně. Já bych tohle nemohla péci na 200°C, protože bych z toho měla černé uhlí. Moje trubka to svede na 175 - 180C, chce to prostě hlídat. Jana písla svůj tip, to je v pořádku, ale hlídejte prostě svou troubu ;-);-);-)

Jitule81: Já většinou všechno peču na cca 200 stupňů :-)

Výborné, jen sýr se mi chytl trochu víc, než bych chtěla ... na kolik to pečete?

alus.s: díky za vyzkoušení. Taky už jsem to dlouho nevařila:-)

Jani výborné, pochutnali jsme si :yes: maso jsem navíc jemně posypala kořením " krkovička s česnekem " a také opekla. Rychlé, chutné :-p příloha americké brambory.

zuzuna2: díky, to mám velkou radost!!:-)

Právě jsme dobaštili a hned jsem dala hvězdičku.:yes: Vynikající chuť,masíčko šťavnaté...byla jsem pochválená:-8 a určitě zas uvařím!;-)

lejanicka:;-);-);-);-)

Tématické fráze:
recepty pro cukrovkare, recepty do 30 kč, hradní maso, recept na karpáčo, farářovo tajemství recept, jídlo z vepřového masa, recept farářovo tajemství, recepty jídel, talián recept, recepty za 30 kč, karpáčo recept, hradní řízek, recepty hotových jídel, uprava talianu, pitipana, jidla z vepřové kyty, recepty jídel pro cukrovkáře, top recepisy, karpáčo, paprikookurky

Suroviny:
sýr eidam, cibule, máslo, pepř, sůl, olej, masox, voda

Přidat fotografie receptu