Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 940 kJ /
942 kcal
Bílkoviny6,47 g
Tuky82,58 g
Vláknina12,93 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,20 g
Sacharidy24,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu sádla), mletou papriku, promícháme a přidáme nakrájené maso. Krok 2: Osolíme, přidáme drcený kmín, majoránku, gulášové koření. Kuličky jalovce a pepře rozdrtíme v moždíři a přidáme k masu i s bobkovým listem. Krok 3: Chvíli vše opékáme za stálého míchání, pak podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Dále přidáme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem Krok 4: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 6. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AjG3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AjG3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

RubyRom::-D Já ano, já bych se těšila, nemám ani kousek divočáka!

RubyRom: To je kousíček přes les, ke mně, přes Mlýnskou dolinu a nepřišli ! Oni vědí kam jít,že k nám ne! ;-)

RubyRom: :-D:-D:-D

tejaja: To věřím, taky bych se pořádně vylekala. No ale je vidět, že je tam máte vychované, když chodí přes přechod:-):-D<3:-)

RubyRom: Nielen v Bratislave, aj u nás v Košiciach. Pred 2 rokmi sa mi stalo, že som vystúpila na sídlisku z busu, prišla k prechodu, a ajhľa...ja po prechode na druhú stranu a oproti mne tiež pekne po prechode, diviak. Prebehol okolo mňa a zmizol v bývalom jablkovom sade. Krvi by sa vo mne nedorezal.

tejaja: Moc děkuji za komentář. No ty divočáky na zahradě to bych tedy nechtěla. Zrovna včera jsem viděla v televizi jak se procházejí v Bratislavě, asi by mě z toho kleplo! Doufám, že je nikde nepotkám až tam přijedu,:-D:-D:-D A jinak tedy gulášek z těchto potvor je fakt úžasnej.

:-8Tak na divočáka by som prišla, knedlík by som ti nechala. :-D;-) Keď si pomyslím, že mám diviaky na záhrade a nemôžem zakročiť...Len kamarát poľovník mi občas donesie kus diviaka. :-D:-D:-D
V každom prípade hviezdičkujem, je to boží pokrm. ;-)

Suroviny:
maso z divočáka, sádlo, špek, cibule, sůl, majoránka, kmín drcený, jalovec, pepř, bobkový list, paprika sušená sladká, víno červené, protlak, koření gulášové

Přidat fotografie receptu