Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ptáček s rýží

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 402 kJ /
1 052 kcal
Bílkoviny22,99 g
Tuky99,49 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,42 g
Sacharidy15,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek dáme kousek špeku, půlku vejce a půlku okurky. Pevně svineme a svážeme potravinářským provázkem. Krok 2: Zbylý špek nakrájíme a rozškvaříme, pokud je třeba, přidáme kousek sádla. Vložíme ptáčky a opečeme zprudka, pak vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do hněda, přidáme ptáčky a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka. Krok 3: Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme. Povaříme a nakonec přecedíme. Podáváme s rýží.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 6. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpLy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ptáček s rýží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DpLy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moanka: Já moc děkuji i za foto:-K

Moc děkuji za pěkný recept. <3 Pochutnáváme si na tom! ;-) :yes:
Mějte se krásně… :-8

Marie Svarcova: Děkuji, u nás jsou také velmi oblíbené a navíc hovězí maso je o hodně dražší než vepřové .:-K

:-)<3<3<3 ten je oblíbený i u nás , syn má vepřový raději než z hovězího, foto máš moc hezké:-K:-K

Suroviny:
kýta vepřová, hořčice plnotučná, pepř, sádlo, cibule, špek, vejce, okurky sterilované, mouka hladká

Přidat fotografie receptu