Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na cibuli a pórku

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 330 kJ /
318 kcal
Bílkoviny1,42 g
Tuky31,42 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme, dle potřeby nařízneme okraje, osolíme a okořeníme z obou stran. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Krok 2: Do rozehřáté pánve, nejlépe se silným dnem, dáme tuk a zesklovatíme na něm cibuli. Vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přidáme pórek, chvilku opékáme a pak podlijeme horkým vývarem. Snížíme teplotu a pod poklicí podusíme do změknutí masa, cca 20 minut podle kvality. Krok 3: Maso při dušení rychleji změkne, když přidáme špetku jedlé sody nebo polévkovou lžíci rumu. Na posledních pár minut přidáme kousek nakrájené mladé zelené části pórku. Krok 4: Šťávu zahustí dušená cibule a několik kostiček vychlazeného másla, přidávaných postupně po jedné poté, co se předchozí rozpustí. Podáváme s bramborovými noky, knedlíky, kaší nebo rýží.

Zveřejněno 12. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na cibuli a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k94N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na cibuli a pórku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k94N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

mika59: :-) moc děkuji - od tebe to obzvášť těší :-K přeji krásný večer

RubyRom: ::-) moc děkuji :-K hezký zbytek dne

:yes::yes::yes:

Jednoduchý a skvělý recept. :-K

Suroviny:
svíčková hovězí, sádlo, cibule, pórek, vývar hovězí, koření steakové, koření, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu