Ořechovka od Vládi
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 003 kJ / 1 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,66 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 347,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na nějakou významnou událost nebo období, tak počítejte s přípravou 6 týdnu předem, během kterých se musí domácí ořechovka pořádně vyluhovat.
Pokud si chcete připravovat domácí ořechovku v průběhu roku, tak budete pořád potřebovat nezralé vlašské ořechy, které si můžete natrhat se stromu a ve vakuovaném sáčku zamrazit. Potom je budete používat přímo z mrazničky zmrzlé, nikdy je nenechávejte před použitím rozmrznout. Krok 2: Domácí ořechovka se většinou dává do velké zavařovací sklenice. Připravte si tedy ideálně čtyřlitrovou zavařovací sklenici i s víčkem. Do této sklenice naskládejte nezralé vlašské ořechy a přidejte všechny ostatní suroviny, tedy kromě vodky a medu. Krok 3: Po naskládání všech suchých surovin do sklenice je zalijte vodkou a teprve potom přidejte med, který přidávejte velmi pomalu, aby měl med vždy čas doputovat na nižší místo ve sklenici. Krok 4: Po zalití a přidání všech surovin musíte sklenici pořádně uzavřít. Pomocí mikrotenového sáčku překryjte vrch sklenice, který potom uzavřete víkem.
Ořechovka nemusí být schovaná v lednici.
Jelikož máte v domácí ořechovce dostatečné množství alkoholu, tak rozhodně nemusí stát v lednici. Naopak ji můžete postavit třeba i na okenní parapet, kam bude přes den svítit slunce.
Každý týden s ořechovkou mírně zatřepte, aby došlo k promíchání a dostatečnému rozložení všech surovin po sklenici.
Čím teplejší místo pro sklenici s ořechovkou vyberete, tím dříve bude ořechovka hotová. Jakmile bude hotová, můžete ji přelít do menších lahví podle potřeby.
Pokud si chcete připravovat domácí ořechovku v průběhu roku, tak budete pořád potřebovat nezralé vlašské ořechy, které si můžete natrhat se stromu a ve vakuovaném sáčku zamrazit. Potom je budete používat přímo z mrazničky zmrzlé, nikdy je nenechávejte před použitím rozmrznout. Krok 2: Domácí ořechovka se většinou dává do velké zavařovací sklenice. Připravte si tedy ideálně čtyřlitrovou zavařovací sklenici i s víčkem. Do této sklenice naskládejte nezralé vlašské ořechy a přidejte všechny ostatní suroviny, tedy kromě vodky a medu. Krok 3: Po naskládání všech suchých surovin do sklenice je zalijte vodkou a teprve potom přidejte med, který přidávejte velmi pomalu, aby měl med vždy čas doputovat na nižší místo ve sklenici. Krok 4: Po zalití a přidání všech surovin musíte sklenici pořádně uzavřít. Pomocí mikrotenového sáčku překryjte vrch sklenice, který potom uzavřete víkem.
Ořechovka nemusí být schovaná v lednici.
Jelikož máte v domácí ořechovce dostatečné množství alkoholu, tak rozhodně nemusí stát v lednici. Naopak ji můžete postavit třeba i na okenní parapet, kam bude přes den svítit slunce.
Každý týden s ořechovkou mírně zatřepte, aby došlo k promíchání a dostatečnému rozložení všech surovin po sklenici.
Čím teplejší místo pro sklenici s ořechovkou vyberete, tím dříve bude ořechovka hotová. Jakmile bude hotová, můžete ji přelít do menších lahví podle potřeby.
Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace
Zveřejněno 16. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechovka od Vládi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2AO
Moje poznámka
Ořechovka od Vládi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2AO
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 15 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 16 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
koření hřebíček,
med,
badyán,
koření nové koření,
skořice celá,
ořechy vlašské,
citron,
pomeranče,
Komentáře (1)