Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovka od Vládi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Brandtnerovi

Náročný

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 003 kJ /
1 435 kcal
Bílkoviny3,66 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy347,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na nějakou významnou událost nebo období, tak počítejte s přípravou 6 týdnu předem, během kterých se musí domácí ořechovka pořádně vyluhovat.

Pokud si chcete připravovat domácí ořechovku v průběhu roku, tak budete pořád potřebovat nezralé vlašské ořechy, které si můžete natrhat se stromu a ve vakuovaném sáčku zamrazit. Potom je budete používat přímo z mrazničky zmrzlé, nikdy je nenechávejte před použitím rozmrznout. Krok 2: Domácí ořechovka se většinou dává do velké zavařovací sklenice. Připravte si tedy ideálně čtyřlitrovou zavařovací sklenici i s víčkem. Do této sklenice naskládejte nezralé vlašské ořechy a přidejte všechny ostatní suroviny, tedy kromě vodky a medu. Krok 3: Po naskládání všech suchých surovin do sklenice je zalijte vodkou a teprve potom přidejte med, který přidávejte velmi pomalu, aby měl med vždy čas doputovat na nižší místo ve sklenici. Krok 4: Po zalití a přidání všech surovin musíte sklenici pořádně uzavřít. Pomocí mikrotenového sáčku překryjte vrch sklenice, který potom uzavřete víkem.

Ořechovka nemusí být schovaná v lednici.
Jelikož máte v domácí ořechovce dostatečné množství alkoholu, tak rozhodně nemusí stát v lednici. Naopak ji můžete postavit třeba i na okenní parapet, kam bude přes den svítit slunce.

Každý týden s ořechovkou mírně zatřepte, aby došlo k promíchání a dostatečnému rozložení všech surovin po sklenici.

Čím teplejší místo pro sklenici s ořechovkou vyberete, tím dříve bude ořechovka hotová. Jakmile bude hotová, můžete ji přelít do menších lahví podle potřeby.

Vlašské ořechy - zpracování, zdraví, konzumace

Zveřejněno 16. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka od Vládi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2AO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka od Vládi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2AO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Prosím do receptu doplniť, či ide o očistené a pokrájané citróny a pomaranč, alebo so šupou. Po cca 6 týždňoch scediť? Ako zistím, že nápoj je hotový? Ďakujem.

Suroviny:
koření hřebíček, med, badyán, koření nové koření, skořice celá, ořechy vlašské, citron, pomeranče,

Přidat fotografie receptu