Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový koláč ze zakysané smetany

Ať už na snídani, k odpolední kávě nebo třeba s sebou na výlet, je tento koláč jako stvořený. Vláčnost těsta zajistí zakysaná smetana, chuť pak můžete doladit ovocem, které máte rádi nebo které má právě svoji sezónu.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 533 kJ /
2 996 kcal
Bílkoviny66,51 g
Tuky94,32 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 760 mg
Sodík 447 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy464,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Vejce vyšleháme společně s cukrem do bílé pěny. Krok 2: Do pěny opatrně vmícháme zakysanou smetanu a po troškách postupně přisypáváme mouku smíchanou a práškem do pečiva. Nakonec přilejeme mléko. Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe ovocem. Krok 4: Posypeme žmolenkou, na kterou jsme smíchali mouku, cukr a máslo. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.

TIP: Kde použít borůvky

Zveřejněno 20. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnyW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový koláč ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nnyW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Kolac je dobry ale na nas malo sladky :-D tak jsem pocukrovala mouckovym cukrem, jenom testo trosku moc suche....ale i tak jsme si pochutnali <3<3

Suroviny:
smetana zakysaná, mouka polohrubá, mléko, cukr, vejce, prášek do pečiva, borůvky, mouka hrubá, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu