Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dort s lehkým krémem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Napalsko

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

1 dort

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 921 kJ /
1 654 kcal
Bílkoviny53,12 g
Tuky33,44 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 440 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy282,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Bílky vyšlehejte se špetkou soli a 1 lžící ledové vody do polotuha. Pak přidejte polovinu cukru a vyšlehejte tuhý sníh (špičky musí zůstat stát). Krok 2: Žloutky a druhou půlku cukru šlehejte 4 minuty.
Po vyšlehání žloutkové pěny přilijte 5 lžic horké vody do žloutkové směsi a šlehejte ještě minutu. Přimíchejte citronovou kůru. Krok 3: Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi vsypte třetinu mouky, zamíchejte. Přidejte 1/3 bílků a pomalu vmíchejte, aby bílky neztratily svůj objem. Přidejte další třetinu mouky, pak zase třetinu bílků, zbytek mouky a bílků. Vymíchejte krásně vláčné těsto.
Dno i boky formy na dort vyložte pečícím papírem.
Těsto nalijte do formy a dejte péct 40-60 minut při 160-180 stupních. (Dle typu trouby.) Krok 4: Krém :
Ušlehejte velký kelímek smetany. Jakmile získá smetana šlehačkovou konzistenci, zašlehejte postupně 3 tvarohy. Kdo má rád sladší, tak dle chuti zašlehá mletý cukr.

Zveřejněno 20. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort s lehkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qwB0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotový dort s lehkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qwB0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krystal, prášek do pečiva, voda, voda, sůl, citron, smetana ke šlehání, tvaroh, cukr moučkový, jahodová marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu