Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí guláš s knedlíkem

Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 706 kJ /
2 081 kcal
Bílkoviny169,81 g
Tuky123,12 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,13 g
Sacharidy53,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme. Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda. Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem a vrátíme maso. Krok 4: Přidáme česnek, koření. Vaříme odkryté. Krok 5: Přidáme protlak a přilijeme vývar. Krok 6: Přiklopíme poklicí a vaříme doměkka. Krok 7: Dochutíme zavařeninou a podle chuti dosolíme. Krok 8: Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 21. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš s knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vK00

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí guláš s knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vK00

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné! Kopeček brusinek jsem přidala na talíř k hotovému guláši. 😋

cervanek: Moc děkuji za vyzkoušení :-K

Povedl se, dusila jsem cca 50 minut v tlakáči a maso krásně měkké, měla jsem dančí krk, nejhorší práce byla s odblaněním, ale stálo to za to, výborná chuť <3

Vasrmanka: Moc děkuji :-K

výborný

Jana Kyn: děkuji

vynikající

TanaBalcarova: Děkuji:-K

Výborný

Anna Kocikova: moc děkuji:-K

Určitě byl moc dobrý:-QI mě se líbí včetně knedlíků:-K

:-)<3<3<3mňam -to bych si pochutnala :yes: :yes: :yes:

Suroviny:
maso dančí, špek, víno červené, cibule, česnek, sádlo, pepř mletý, sůl, kmín drcený, tymián sušený, majoránka, protlak, paprika sušená sladká, jalovec, bobkový list, brusinky zavařené, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu