Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 698 kJ /
884 kcal
Bílkoviny36,13 g
Tuky75,33 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy12,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, naklepeme z obou stran a okořeníme soli, pepřem a gril. kořením.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso zatáhneme z obou stran. Až bude maso hezky opečené, podlijeme ho vodou a necháme dusit do poloměkka. Krok 2: Poté rozkrojíme hermelin na poloviny a ty položíme na maso, posypeme ořechy a dusíme doměkka. Vodou podléváme dle potřeby. Celkově se maso dělá cca 1 hodinu. Krok 3: Mezitím uvaříme brambory. Cibuli a slabinu osmahneme na oleji dozlatova. Hotové brambory scedíme, přidáme cibuli se slaninou a rozšťoucháme. Na zjemnění přidáme máslo a trochu mléka. Osolíme dle chuti.

Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 27. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RWZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s hermelínem a šťouchané brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RWZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
kotleta vepřová, sýr hermelín, ořechy vlašské, sůl, pepř, olej, brambory, cibule, slanina anglická, máslo, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu