Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek na smetaně se žampiony

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 335 kJ /
558 kcal
Bílkoviny4,69 g
Tuky55,12 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 253 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy10,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej
s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran. Krok 2: Maso opečené dozlatova vyndáme stranou a na výpeku orestujeme žampiony, nakrájené na silnější plátky. Krok 3: V kuřecím vývaru vidličkou rozkvedláme hořčici, nalijeme do pánve a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, převaříme a přilijeme smetanu pokojové teploty. Krok 4: Vrátíme maso a vše prohřejeme. Pokud je potřeba, zahustíme omáčku vychlazeným máslem, přidávaným po malých kostičkách. Krok 5: Podáváme s těstovinami nebo bramborou a natrhanou voňavou natí fenyklu nebo nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 28. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek na smetaně se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn1E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek na smetaně se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nn1E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsní řízek, olej, máslo, koření adžika, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, mouka hladká, žampióny, hořčice plnotučná, vývar kuřecí, smetana ke šlehání, sůl, máslo, fenykl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu