Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka nakyselo

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 403 kJ /
574 kcal
Bílkoviny12,60 g
Tuky43,13 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy32,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky očištěných hříbků a krátce opečeme. Krok 2: Ochutíme mletým kmínem i pepřem, osolíme, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut, dokud houby napůl nezměknou. Krok 3: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do pánve, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Krok 4: Na závěr omáčku dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme. Podáváme ideálně s houskovým či karlovarským knedlíkem.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 4. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXxW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXxW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
houba hřib, cibule, smetana sladká, vývar masový, máslo, mouka hladká, kmín mletý, pepř čtyř barev, sůl mořská, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu