Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 470 kJ / 2 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,28 g |
Tuky | 61,31 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,46 g |
Sacharidy | 351,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny na program Těsto.
Krok 2: Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme do kruhu, který rozkrojíme na osm dílů.
Každý díl pomažeme hořčicí nebo kečupem nebo cikánskou omáčkou, poklademe šunkou, salámem nebo anglickou slaninou a plátky sýra nebo nastrouhanou nivou. Každý díl zamotáme od nejširší části po nejužší. Krok 3: Pak je poklademe na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem nebo sezamem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 180 °C asi 15 až 20 minut.
Každý díl pomažeme hořčicí nebo kečupem nebo cikánskou omáčkou, poklademe šunkou, salámem nebo anglickou slaninou a plátky sýra nebo nastrouhanou nivou. Každý díl zamotáme od nejširší části po nejužší. Krok 3: Pak je poklademe na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout. Pak pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem nebo sezamem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 180 °C asi 15 až 20 minut.
Zveřejněno 6. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Péřové rohlíky na několik způsobů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LEl
Moje poznámka
Péřové rohlíky na několik způsobů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6LEl
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 54 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Suroviny:
mléko,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
hořčice,
kečup sladký,
omáčka cikánská,
šunka,
salám,
slanina anglická,
strouhaná niva,
sýr plátkový,
máslo,
mák
Komentáře