Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamový chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 858 kJ /
1 878 kcal
Bílkoviny62,45 g
Tuky10,62 g
Vláknina24,82 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší. Krok 2: Pokud je třeba, před třetím kynutím z těsta vytáhneme háky a těsto ve formě urovnáme rukou namočenou ve vodě, bude kynout rovnoměrněji. Krok 3: Po upečení chleba vyklopíme z formy, vytáhneme z něj háky (pokud se již nestalo dříve) a chléb necháme dobře vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 7. 3. 2022

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vxK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vxK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Peču podobný vždy v neděli, aby si vzal vnouček na internát, který ho má moc rád. Já dávám kefír, ale zkusím i tento s podmáslím.:-K:-K:-K

Suroviny:
voda, podmáslí, mouka grahamová, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, kmín celý, sůl, droždí čerstvé, kvas žitný

Přidat fotografie receptu