Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 827 kJ / 8 085 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,21 g |
| Tuky | 5,10 g |
| Vláknina | 23,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 73 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 1 951,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s cukrem svaříme.
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Zveřejněno 11. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Moje poznámka
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 24 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
rýže,
koření hřebíček,
skořice celá,
citron,
rozinky,
droždí,
voda,
cukr
Komentáře (13)
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.