Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát v mandlovém obalu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba odležení

30 min (30 min příprava, + doba odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 944 kJ /
1 899 kcal
Bílkoviny193,16 g
Tuky69,62 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,14 g
Sacharidy117,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladničky asi na 30 minut odležet. Krok 2: Do jedné misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, koření na ryby a vyšleháme řidší těstíčko. Do druhé misky nasypeme strouhanku a smícháme s mandlovými plátky. Krok 3: Filety namočíme nejprve v těstíčku a pak obalíme v mandlové strouhance. Krok 4: Na větší pánvi na zahřátém oleji filety smažíme z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s brambory a jednoduchým salátem. Dobře se hodí i tatarská omáčka.

Zveřejněno 13. 3. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je koncipován jako bezlepkový, samozřejmě lze použít klasickou hladkou mouku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v mandlovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v mandlovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOpA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
candát, vejce, koření na ryby, mouka hladká, strouhanka kukuřičná, sůl, šťáva citronová, mandle plátkové, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu