Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 899 kJ / 4 517 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,89 g |
Tuky | 303,05 g |
Vláknina | 1,92 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 315,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté ušleháme v jiné misce žloutky s cukrem a horkou vodou do husté bílé pěny. Do pěny přidáme prosátou mouku a metličkou zlehka vmícháme sníh. Nalijeme na připravený plech a srovnáme stěrkou povrch.
Krok 3: Dáme péct a jakmile těsto "vyskočí" snížíme teplotu na 170 ° C a dopečeme dorůžova asi 10 minut, hlídáme. Když se odděluje od stran plechu je upečeno. Necháme na mřížce zcela vychladnout a potřeme džemem podle chuti.
Krok 4: Zatím uvaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků hustý pudink, do teplého metličkou vmícháme plátky másla, koňak (měla jsem hustý domácí) a necháme zakrytý fólií vychladnout. Pak navršíme na piškot a uhladíme povrch.
Krok 5: Nakonec smícháme ušlehanou šlehačku s mascarpone - kdo chce, přidá cukr (já nedávám). Potřeme na krém a posypeme čokoládovým zdobením nebo nastrouhanou čokoládou či čokoládovým bonbonem.
Zveřejněno 20. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koňakové řezy s mascarpone krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MO4A
Moje poznámka
Koňakové řezy s mascarpone krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MO4A
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 18 minutami
Plněné ořechy
Handour před 29 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 54 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
koňak vaječný,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
cukr moučkový,
zdobení čokoládové
Komentáře (12)