Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti - další IV

Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do křupova osmažené kousky budou mizet z talíře během pár okamžiků.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 941 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny45,72 g
Tuky33,18 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 443 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy221,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovín vypracujeme těsto. Smetany přidáme tolik, abychom dostali těsto konzistence jako na nudle. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout. Krok 2: Těsto poté vyválíme na plát o síle 3 mm, rozkrájíme na čtverce, do jejichž středu uděláme dva zářezy. Krok 3: Čtverce smažíme ve vrstvě dostatečně rozpáleného oleje. Hotové milosti jsou zlatavé až hnědé a mají puchýřky. Krok 4: Po usmažení bohatě obalíme v moučkovém cukru. Při podávání můžeme polít zředěným džemem oblíbené příchuti.

TIP: Kdy se připravují boží milosti

Zveřejněno 9. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti - další IV

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D96y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti - další IV

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D96y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

;-)

Magdi,tak se mi zdá,že to je asi ten tvůj recept,pamatuji si mamku,že říkala dělá se to podobně jako nudlové těsto,ale přijde tam smetana.A máš pravdu,že to zřejmě je podle fantazie a tak dělaly mašle,taky tomu říkávali i "chrapně".No zkusím díky moc.;-):-K

Simonka, ak nakrájaš obdĺžniky a potom v strede dve "čiary" narežeš,ale po šírke, nie ako tejaja má na obr., cez to oba konce prevliekaš, dostaneš niečo ako mašle. Neviem to popísať lepšie, skús strihať papier...Nech sa ti darí...
(ja mám medzi svojimi receptami asi 8 božích milostí...líšia sa iba malými odchýlkami...gramáž, celé vajce, iba žltka, víno, inde rum, niekde mlieko, atď...)

tak Vám nevím,koukám na 4druhy receptů k Božím milostem a žádný nevypadá tak jak jsme jedávali jako děti.To jsme byly na prázdninách na Slovensku u Rim.Soboty a tam dělali Boží milosti když byly křtiny a to vypadalo jako mašle,nádherné.Připadá mi,že by to mohl být i tento recept,nemám už se koho zeptat,všichni už jsou bohužel v nebi.:-KMožná bych měla vyzkoušet všechny postupně.:-8:-K

Tématické fráze:
boží milosti recept, šlehačkové boží milosti, boží milosti, pivni bozi milosti, recept na boží milosti, chrapně, boží milosti bez vína, boží milosti z piva, boží milosti z vína, moučník boží milosti, boží milosti pivní, pivní milosti, recept boží milosti, recept na boží milosti pivní, boží milosti s vinem, mail strede.pl loc:cz, recepty boži milosti, boží milosti recepty, top recepty boží milosti, milosti recept

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, máslo, víno bílé, sůl, smetana zakysaná, olej, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu