Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky s čabajkou

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 90 min

135 min (45 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 304 kJ /
790 kcal
Bílkoviny28,90 g
Tuky67,57 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 818 mg
Sodík 310 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky z krkovičky paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru. Krok 2: Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla uděláme v rendlíčku míchanici, přidáme do ní nasekanou petrželku.
Čabajku nakrájíme našikmo na tenké plátky. Krok 3: Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a víc jak ze dvou třetin potřeme hořčicí, poklademe plátky čabajky, rozprostřeme ¼ z vajíčkové míchanice, navrch položíme půlku kyselé okurky. Pak zabalíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Nakonec závitky obalíme v hladké mouce. Krok 4: V pekáčku rozpálíme zbytek sádla a závitky na něm necháme zatáhnout. Potom do pekáčku k závitkům přidáme na čtvrtiny překrojenou tu druhou cibuli, trochu podlijeme vodou a zpočátku přikryté pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180-200 °C. Krok 5: Když je maso skoro měkké, dopečeme už odkryté na barvu 20-30 minut. Během pečení podléváme, obracíme, poléváme výpekem a necháme zezlátnout. Podáváme s bramborami, knedlíkem nebo rýží.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 23. 3. 2022

Poznámka autora Gregusa

V receptu jsou uvedeny řízky z krkovice, ale lze v podstatě použít i dostatečně velké řízky z jiné části prasátka, např. kýty, plecka, pečínky atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s čabajkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YogK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky s čabajkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YogK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

jirih: díky za pochvalu,:-K ty knedlíky nejsou z kynutého těsta, ale s kypřícím práškem.:-) Receptík však nemohu napsat, protože těsto dělám od oka, tak jak mne to naučila maminka.<3:-)

Receptík super. Mi se líbí i ty knedlíky. Pěkně nadýchané.:-Q

Marie Svarcova: ano Maruško, je to mlsotka a díky za kritiku. <3 :-K Šel jsem do sebe, udělal novou fotéčku a nechal ji vyměnit. ;-)

:-):yes: pěkný recept, určitě chutné (ale knedlíky raději nepolévat;-) ) :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, čabajka, cibule, okurky sterilované, vejce, hořčice plnotučná, sůl, pepř, sádlo, petrželka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu