Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanovo-čokoládový dezert

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 090 kJ /
6 714 kcal
Bílkoviny134,79 g
Tuky368,75 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 1,33 g
Sůl4,75 g
Sacharidy670,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava těsta:
Bílek ušlehejte s 50 g cukru a odložte. V jiné nádobě ušlehejte žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidejte olej. Nyní promíchejte s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvořte těsto. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílků. Hotové těsto naplňte do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolte program pečení vrchní a spodní. Krok 2: Příprava krému:
Čokoládu rozpusťte ve vodě, poté přidejte smetanu, žloutek a panák rumu. Následně přimíchejte šlehačku.
Korpus dortu vodorovně rozkrojte. Asi polovinu krému natřete po spodní části korpusu. Nasaďte jeho horní část a jemně stlačte. Zbytek krému rozmažte po celém dortu. Poté dort nechejte stát v chladu alespoň 5 hodin

Zveřejněno 24. 3. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Skvělý dezert, který potěší!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-čokoládový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7N4j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanovo-čokoládový dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7N4j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, čokoláda, voda, smetana, cukr, žloutek, olej, rum, mouka, šlehačka, prášek do pečiva, kakao

Přidat fotografie receptu