Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové řízky v oříškách

Vepřové řízky v oříškách přinášejí novou dimenzi klasického pokrmu. Šťavnaté maso obalené ve zlatavé krustě z jemně nasekaných oříšků je zárukou dokonale křupavé textury a lahodné chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 6 min

21 min (15 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 890 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny40,99 g
Tuky60,80 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 682 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy108,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tenké řízky naklepeme tak, aby byly vysoké okolo tří milimetrů. Krok 2: Smícháme strouhanku, tymián, oříšky a citronovou kůru. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Řízky obalíme v mouce, vejcích a oříškovo-strouhankovém mixu. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme asi 2- 3 minuty po obou stranách, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Ozdobíme citronem.
Podávají se s bramborami, hranolky nebo s chlebem.

TIP: Desatero rad na téma řízky aneb jak připravit ty nejlepší

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky Paprika

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v oříškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L80X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové řízky v oříškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L80X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Todle je moc dobrý, dělám obdobný recept (z krůtího masa), kdy krůtí řízky naklepu, osolím, opepřím, potřu prolisovaným česnekem a obaluji jen ve vajíčku a rozemletých lískových oříšcích. Pak klasicky smažím. Je to mňamka a nepodporuje to kvašení ve střevech a tím ukládání tuků jako klasický trojobal, zkuste to :-)

Zajímavé :yes:

To ti holka řeknu, že vás je lépe asi šatit, než živit!:-)):-D:yes: Recept znám, takže s klidným svědomím...:yes:

Papričko, tak to vidíš na vlastní oči, jak se tu Tonda zajel v tom vaření;-) když je ti šoufl, tak tě zastoupí jedna báseň a v pohodě a ještě s takovou dobrotou:-p Dávám Tondovi bodík:yes:

Tyto řízky vařil opět Tonda, ale nechce se přiznat, tak se schovává za mně.:-D:-D:-D

Tématické fráze:
obal na řízky, maso obalovane v oriškach, rizek obalovany v oriskach, rizek v oriskach, vepřové na oříškách-recepty, krůtí maso na oříškách, obalovani v oriskach, obalovaný řízek s oříškama, veprovy orišek, kuřecí řízky v oříškách, obalovaný řízek veprovy, trojobal s orisky, jaké maso na obalované vepřové řízky, řízek se strouhankou s ořísky, kruti maso obalene v oriskach, maso v lískových oříškách, řízky v oříšcích, ondráš z plecka, jak se obalujou rízky vepřový, kdy se solí řízky

Suroviny:
řízek vepřový, mouka, vejce, strouhanka, ořechy lískové, tymián sušený, kůra citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý, citron

Přidat fotografie receptu