Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 859 kJ / 1 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,26 g |
Tuky | 129,45 g |
Vláknina | 4,54 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 39,41 g |
Postup přípravy
1 lžičkou oleje nejprve kůží dolů (lehce přitlačíme, aby kůže zůstala rovná) poté obrátíme a opečeme i druhou stranu. Pokud nemáme pánev, která jde dát do trouby, přendáme například do zapékací misky a vložíme do trouby na 10 minut. Krok 3: Současně v jiné pánvičce na druhé polovině másla s malou lžičkou oleje osmažíme nasekanou bílou část cibulky. Když začne zlátnout, přilijeme víno a necháme odpařit. Přidáme hořčici, med, sójovou omářku a smetanu. Na snížené teplotě necháme za občasného míchání probublávat do požadované hustoty. Krok 4: Dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou (z půlky dobře omytého citronu) špetkou kari, solí a zakápneme maličko citronovou šťávou. Krok 5: Porce lososa podáváme přelité omáčkou, posypané nasekanou zelenou natí cibulky, s různě upraveným bramborem.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq26
Moje poznámka
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq26
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
citron,
máslo,
olej olivový,
cibulka jarní,
víno bílé,
hořčice plnotučná,
med,
omáčka sojová,
smetana ke šlehání,
koření kari
Komentáře (4)