Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči bez špejlí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 808 kJ /
1 149 kcal
Bílkoviny22,26 g
Tuky110,24 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,18 g
Sacharidy15,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek.
Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. Vše dáme do pekáčku, vhodného do trouby (do skleněného dám na pečící papír), osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Krok 2: V pekáčku mírně podlijeme a vložíme zakryté poklicí nebo alobalem do předehřáté trouby.
Pečeme cca 35-40 minut nebo podle potřeby do změknutí masa, posledních 10 minut dopečeme odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem a klasickou malou oblohou, která k ražniči dle staré receptury neodmyslitelně patří. (Oblohu podle dnešní můžeme vynechat :-) a podávat se salátem).

Zveřejněno 9. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči bez špejlí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKPr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči bez špejlí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, olej olivový, játra kuřecí, slanina anglická vcelku, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu