Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 808 kJ / 1 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,26 g |
Tuky | 110,24 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,18 g |
Sacharidy | 15,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek.
Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. Vše dáme do pekáčku, vhodného do trouby (do skleněného dám na pečící papír), osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Krok 2: V pekáčku mírně podlijeme a vložíme zakryté poklicí nebo alobalem do předehřáté trouby.
Pečeme cca 35-40 minut nebo podle potřeby do změknutí masa, posledních 10 minut dopečeme odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem a klasickou malou oblohou, která k ražniči dle staré receptury neodmyslitelně patří. (Oblohu podle dnešní můžeme vynechat :-) a podávat se salátem).
Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. Vše dáme do pekáčku, vhodného do trouby (do skleněného dám na pečící papír), osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Krok 2: V pekáčku mírně podlijeme a vložíme zakryté poklicí nebo alobalem do předehřáté trouby.
Pečeme cca 35-40 minut nebo podle potřeby do změknutí masa, posledních 10 minut dopečeme odkryté. Krok 3: Podáváme s bramborem a klasickou malou oblohou, která k ražniči dle staré receptury neodmyslitelně patří. (Oblohu podle dnešní můžeme vynechat :-) a podávat se salátem).
Zveřejněno 9. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči bez špejlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKPr
Moje poznámka
Ražniči bez špejlí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKPr
Nejnovější recepty
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 2 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 15 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 15 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 10 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 12 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 12 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 12 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 14 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 14 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 16 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 16 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
olej olivový,
játra kuřecí,
slanina anglická vcelku,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře