Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,85 g |
Tuky | 39,64 g |
Vláknina | 2,72 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 102,89 g |
Postup přípravy
Odstát zakrytou směs na teplém místě 1 hodinu. Krok 4: Lze přimíchat rozpuštěný šmolc na konci kynutí. Krok 5: Na středním plamenu rozehřátou pánev průměru 24 cm vymazat lžičkou šmolcu. Vlít rozmíchanou směs na pánev a zakrýt pokličkou (talířem). Krok 6: Smažit 5 minut na středním plamenu. Dále 15-20 minut smažit na mírném plamenu. 3-4 vyklepat vodu z pokličky. Zkusit špejlí, nebo párátkem. Dobře upečený vdolek je žlutý na horní i na spodní straně.
Zveřejněno 10. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
Moje poznámka
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Suroviny:
mouka kukuřičná,
voda,
vejce,
cukr,
kvasnice,
sůl,
máslo
Komentáře