Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po upečení jsou hned měkcí a krásně voní po medu.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 578 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,41 g |
Tuky | 59,39 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 219,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s moučkovým cukrem, jedlou sodou a kořením do perníku. V mouce uděláme důlek a přidáme rozpuštěné vlahé máslo, tekutý med a vejce.
Krok 2: Vidličkou začneme zpracovávat v těsto, později pokračujeme rukou. Vytvoříme vláčné a hladké těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v chladu zhruba 2 hodiny odležet. Můžeme ho nechat ale i déle.
Krok 3: Pak těsto po částech na velice lehce pomoučené silikonové podložce vyválíme na sílu zhruba 4 mm. Těsto nesmí být vyváleno moc tence. (Můžeme vyvalovat i mezi 2 kusy mikrotenu.)
Krok 4: Z vyváleného těsta pomocí vykrajovátka vykrojíme zajíčky, které ukládáme na plech s teflonovou fólií a nebo papírem na pečení.
Krok 5: Dále z těsta připravíme velmi malé kuličky, které na jednom místě lehce navlhčíme vodou a tímto místem položíme na zajíčky v místě ocásku. Velmi lehce přitiskneme.
Krok 6: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme zhruba 8 minut. Tato doba je pouze orientační, záleží na síle těsta a velikosti tvarů. Ale zajíčky nepřepečeme!
Krok 7: Upečené zajíčky vyjmeme z trouby a ihned rychle štětcem potřeme žloutkem rozšlehaným s jednou lžící vody.
Krok 8: Pak je z horkého plechu přendáme na jinou rovnou podložku a necháme zchladnout.
Zveřejněno 11. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVWr
Moje poznámka
Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVWr
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
soda jedlá,
koření do perníku,
máslo,
med,
vejce,
mouka hladká,
žloutek,
voda
Komentáře (4)