Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout se do prvního sousta. Připravte pro rodinu pizzu na přání, těsto je univerzální na všechny druhy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

EvaCh EvaCh

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6 malých pizz

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 410 kJ /
3 683 kcal
Bílkoviny115,45 g
Tuky20,03 g
Vláknina30,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,01 g
Sůl25,00 g
Sacharidy745,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odvážíme 600 g studené vody, do které přidáme 15 g cukru a rozmícháme v ní 3 g čerstvého droždí. Krok 2: Přidáme ⅔ mouky a uhněteme těsto. Pak přidáme sůl a pokračujeme v hnětení. Po hrstech přisypáváme zbytek mouky a vmícháváme do těsta. Krok 3: Když má těsto táhlou konzistenci, přikápneme 15 g oleje a vmísíme ho do těsta. Je-li třeba, ještě přidáme zbytek mouky. Krok 4: Když těsto přestane lepit, přeneseme ho na prkénko a necháme alespoň 5 minut odpočinout. Pak těsto přeložíme na tři čtvrtiny a necháme ho odpočívat dalších 30 minut při pokojové teplotě. Poté ho uložíme v uzavřené míse do lednice kynout. Krok 5: Druhý den těsto rozdělíme na jednotlivé porce. Na jednu pizzu ho budeme potřebovat přibližně 250 g. Z každého kusu těsta vytvarujemě malý bochánek. Krok 6: Ty položíme na olejem vymazaný plech a necháme je odpočívat při pokojové teplotě alespoň čtyři hodiny. Pokud je nezpracujeme všechny, můžeme je do druhého dne uložit do lednice.

Zveřejněno 20. 6. 2022

Poznámka autorky EvaCh

Pokud chcete křupavější a tenčí pizzu, můžete udělat menší porce. Použít můžete buď klasickou techniku mozzara, což v italštině znamená „trhat“, stejně jako se tradičně vyrábí mozzarella, nebo můžete těsto nakrájet nožem a poté z něj vytvarovat malé bochánky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na pizzu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PGl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na pizzu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PGl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Urobil som ju a je výnikajúca! Piekol som pri 250 na vopred predohriatom pizzakameni 10 minút. Postup aj s časom kynutia som dodržal presne. Už inak ani nebudem robiť. Vďaka za recept.

Doporucila bych lepe popsat postup pripravy.
V zadnem pripade se nenechavaji bochanky testa kynout 6 hodin jen tak na plechu a bez prikryti, totalne by okoraly.
To plati i o kazdem odpocivani testa - vzdy musi byt prikryte.
A ona klasicka technika jeho "ustipovani" se jmenuje mozzarE, mozna se jedna jen o preklep, muze se stat . . . .

Možná by bylo dobre upřesnit, že pokud nemáte troubu která umí alespoň 250 lépe 270 stupňů (Gorenje?)tak doma bohužel křupavou tenkou pizzu asi neuděláte...

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej olivový extra virgin

Přidat fotografie receptu