Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Margherita

Říká se, že Margherita je královnou všech pizz. Její příprava je velice jednoduchá. Kromě rajčatové omáčky a pizzového těsta stačí už jen mozzarella, parmezán, bazalka a trochu olivového oleje.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

EvaCh EvaCh

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 10 min

85 min (75 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 097 kJ /
262 kcal
Bílkoviny8,33 g
Tuky12,95 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy25,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme omáčku - rajčata rukou rozmačkáme společně se solí. Krok 2: Z části těsta vyválíme placku, kterou rukama roztáhneme tak, aby se nepotrhala. Krok 3: Vyválené těsto přeneseme na pečicí papír. Rovnoměrně ho potřeme rajčatovou omáčkou (cca 4 lžíce), kromě 2 cm okrajů. Posypeme čerstvou bazalkou, vrstvou strouhaného parmazánu a pokapeme olivovým olejem. Krok 4: Pečeme ve velmi vyhřáté troubě. Když je pizza nafouklá, ale ještě ne zlatavá, přidáme na ni mozzarellu a dopečeme ještě asi 1-1,5 minuty. Krok 5: Na hotovou pizzu přidáme lístky čerstvé bazalky a pokapeme ji olivovým olejem.

TIP: Pizza - původ a recepty

Zveřejněno 20. 6. 2022

Poznámka autorky EvaCh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g1R9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g1R9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto na pizzu, rajče loupané, sůl, sýr mozzarella, bazalka čerstvá, olej olivový, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu