Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční jablečná aspiková vejce

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 604 kJ /
383 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy65,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut stát. Krok 2: Mezitím do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme očištěná jablka. Pokud mají zdravou slupku, nemusíme je loupat.
Podle sladkosti jablek přidáme med, šťávu z citronu, skořici a promícháme. Krok 3: Dále přidáme rozpuštěnou želatinu a opět důkladně promícháme. Krok 4: Pomocí malé lžičky naplníme skořápky jablečnou směsí až po otvor, skořápky dáme do obalu na vajíčka a dáme uležet na 5 hodin do lednice. Krok 5: Pokud nespěcháme můžeme nechat přes noc.
Po odstranění skořápek můžeme vajíčka podávat s ochucenou zakysanou smetanou, šlehačkou nebo přelité ovocným rozvarem z libovolného ovoce. Krok 6: Neloupanými vajíčky také můžeme obdarovat malé šmigrustníky, kteří z takovéto ovocné pomlázky mívají u nás velkou radost.

Zveřejněno 17. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Příprava vaječných skořápek.

Vaječné skořápky umyjeme, na širším konci nožíkem naťukáme malou dírku a tu opatrně zvětšíme na průměr cca 2 cm.

Obsah ze skořápek vylijeme(vytřepeme) do uzavíratelné sklenky a uchováme na pozdější použití.

Skořápky důkladně vypláchneme horkou vodou (můžeme si pomoci ukazováčkem, který se do otvoru hezky vejde a dosáhne na dno i do stran) a vnitřky pořádně vysušíme pomocí fénu.

Takto připravené skořápky uchováme v uzavíratelné krabici. Pokud budeme plnit ihned, tak do každé kápneme trošku oleje a rozetřeme buď vatovou tyčinkou, nebo ukazováčkem. Olej slouží pro snadnější oloupání.

Dospělým "mrskačům" se líbí sladkokyselá verze www.toprecepty.cz/recept/52161-velikonocni-aspikova-vejce/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční jablečná aspiková vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr41

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční jablečná aspiková vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pr41

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jaromira18: Děkuji Jaruško:-KDávám i jiné ovoce někdy i kompot.Moc dobré jsou čerstvé jahody:-Q

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KPiškotové jsem pekla jen jednou,ale moc velký úspěch to nemělo:-( I když byl skořápky naplněné do necelé poloviny i tak z některých těsto z části vyteklo;-(Tak jsem raději zůstala u těch nepečených:-8

:-):yes: Aničko paráda - hezky vypadají :yes: a určitě jsou i moc dobrá :yes: , nápad se mi líbí, kamarádka tak dělala piškotová vajíčka ale tahle se mi líbí víc :yes::-K

Nádherný recept, těším se až je udělám.:-K:-K:-K

Suroviny:
šťáva pomerančová, želatina prášková, jablko, šťáva citronová, med, skořice mletá, olej

Přidat fotografie receptu