Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřovka s medvědím česnekem

Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou konzervu. Tu můžeme využít během celého roku a připomenout si s ní čistě jarní bylinku a její nezaměnitelnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 390 min

420 min (30 min příprava + 390 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 326 kJ /
6 531 kcal
Bílkoviny505,50 g
Tuky501,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 13,26 g
Sůl32,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm. Krok 2: Dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce, přidáme sůl, nakrájený medvědí česnek, vodu a dobře promícháme. Krok 3: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 4,5 hodiny.
V polovině vaření celý obsah v hrnci promícháme vařečkou, přidáme sádlo, opět přiklopíme a dovaříme. Krok 4: Poté naplníme do sklenic 1 cm pod okraj, okraj očistíme a sklenice uzavřeme víčkem. Krok 5: Na dno širšího kastrolu dáme utěrku, narovnáme sklenice s masem a zalijeme studenou vodou 1 cm pod okraj sklenic. Krok 6: Přivedeme k varu, stáhneme plamen na střední stupeň a necháme vařit.
Vaříme 60 minut na 90 °C a necháme vychladnout. Druhý den vaření zopakujeme. Krok 7: Vepřovka je vhodná na pomazánku, rizoto, nebo jako rychlé jídlo s vařeným bramborem nebo rýží.
Také je dobrá namazaná na čerstvém pečivu a posypaná nakrájenou zelenou bylinkou nebo cibulí.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 22. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Použila jsem 7 ks sklenic o obsahu 300 ml. (Vepřovka Lidl)

Bez zavaření vepřovka vydrží uchovaná v chladnu až 2 měsíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Gx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřovka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Gx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Kdysi jsme od příbuzných občas dostali kus vepřového,když doma zabíjeli:-8Ale tenkrát jsem takovéto doma dělané vepřovky nebo hovězí nedělala.V obchodě bývaly masové konzervy za slušné peníze a ve velice dobré kvalitě:-QDnes mi ty kupované hrůzy nesmí přes práh:no:To už bych si raději dala chleba se sádlem:yes:

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept :yes: Dělávám vepřovky i paštiky domácí jsou skvělé i když z domácího vepříka byly mnohem lepší ale ty časy už jsou pryč:-K

Suroviny:
plec vepřová bez kosti, sádlo, voda, sůl, česnek mědvědí

Přidat fotografie receptu