Domácí vepřovka s medvědím česnekem
Domácí vepřovka je skvělá a variabilně upotřebitelná sama o sobě. Pokud k masu navíc přidáme medvědí česnek a výrobek zavaříme, získáme výborně ochucenou masovou konzervu. Tu můžeme využít během celého roku a připomenout si s ní čistě jarní bylinku a její nezaměnitelnou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 326 kJ / 6 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 505,50 g |
Tuky | 501,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 13,26 g |
Sůl | 32,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
V polovině vaření celý obsah v hrnci promícháme vařečkou, přidáme sádlo, opět přiklopíme a dovaříme. Krok 4: Poté naplníme do sklenic 1 cm pod okraj, okraj očistíme a sklenice uzavřeme víčkem. Krok 5: Na dno širšího kastrolu dáme utěrku, narovnáme sklenice s masem a zalijeme studenou vodou 1 cm pod okraj sklenic. Krok 6: Přivedeme k varu, stáhneme plamen na střední stupeň a necháme vařit.
Vaříme 60 minut na 90 °C a necháme vychladnout. Druhý den vaření zopakujeme. Krok 7: Vepřovka je vhodná na pomazánku, rizoto, nebo jako rychlé jídlo s vařeným bramborem nebo rýží.
Také je dobrá namazaná na čerstvém pečivu a posypaná nakrájenou zelenou bylinkou nebo cibulí.
Zveřejněno 22. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřovka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Gx
Moje poznámka
Domácí vepřovka s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Gx
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 53 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 48 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
plec vepřová bez kosti,
sádlo,
voda,
sůl,
česnek mědvědí
Komentáře (2)