Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí doplněná sýrem. Zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 331 kJ /
557 kcal
Bílkoviny5,12 g
Tuky44,32 g
Vláknina7,96 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno, jeden špalíček slaniny nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: Nejlépe přes potravinovou fólii dobře rozklepeme plátky masa a po obou stranách je zlehka posypeme pepřem a solí. Krok 3: Vnitřní stranu potřeme hořčicí a na každý plátek položíme náplň ze 2 plátků sýru, 4 koleček salámu, 1 špalíčku slaniny a 10 lístků česneku. Krok 4: Plátky pevně zavineme do závitků, sepneme párátky a pro jistotu ještě utáhneme provázkem, aby náplň nevytekla. Krok 5: Do papiňáku na rozehřátý tuk dáme slaninu a cibuli a restujeme tak dlouho, až začne cibule zlátnout. Krok 6: Přidáme česnek, promícháme, necháme rozvonět a vše nahrneme k okraji hrnce. Krok 7: Do hrnce položíme závitky, necháme je ze všech stran zatáhnout, podlijeme 400 ml vody a přidáme jednu lžíci hořčice. Krok 8: Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem vaříme 25 minut. Krok 9: Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky vyjmeme a šťávu v hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 10: Podle potřeby dochutíme, přivedeme k varu a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše studené vody. Provaříme 2 minuty a můžeme podávat. Krok 11: Závitky zbavíme provázku, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s knedlíkem, nebo rýží.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty na knedlíky

Zveřejněno 28. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na plátky masa počítáme cca 300 g/1 ks.

Lístky medvědího česneku jdou nahradit i špenátovými listy.

Závitky také můžeme dusit v obyčejném kastrolu. Doba dušení se prodlouží o zhruba o 20 minut. Během dušení je potřeba občas malinko podlít horkou vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1x2o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1x2o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

mika59: S rýží mi to také chutnalo víc:-QManžel je HODNĚ knedlíkový:-)

RubyRom::-K mika59::-K Marie Svarcova: :-KMoc děkuji:-*

Moc pěkné:-K

Pěkná roládka, chutnala by mi s rýži :yes::yes:

:-):yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, hořčice, sýr, salám měkký, slanina uzená, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl, sádlo, cibule, česnek, voda, hořčice, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu