Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 415 kJ / 10 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,24 g |
| Tuky | 139,79 g |
| Vláknina | 399,26 g |
| Cholesterol | 162 mg |
| Sodík | 2,94 g |
| Sůl | 3,08 g |
| Sacharidy | 1 684,48 g |
Postup přípravy
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Krok 4: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a chvíli opékáme a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem, podle potřeby ještě vývar přidáme. Krok 5: Nakonec vmícháme studené máslo a parmazán. Rizoto musí mít krémovou konzistenci.
Zveřejněno 1. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Moje poznámka
Telecí ossobuco a šafránové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prEr
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
kližka telecí,
cibule šalotka,
pórek,
česnek,
olej olivový,
máslo,
mouka hladká,
rajče,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
pepř,
česnek,
petrželka hladkolistá,
citron,
olej olivový,
cibule šalotka,
rýže,
sůl,
pepř,
víno bílé suché,
šafrán,
vývar drůbeží,
máslo,
parmazán
Komentáře (3)