Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí ossobuco a šafránové rizoto

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 90 min

135 min (45 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 415 kJ /
10 137 kcal
Bílkoviny275,24 g
Tuky139,79 g
Vláknina399,26 g
Cholesterol 162 mg
Sodík 2,94 g
Sůl3,08 g
Sacharidy1 684,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso opečeme, pak ho přendáme do pekáče a do výpeku přidáme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a pórek, pak přilijeme víno, konzervovaná rajčata, vývar, sůl a pepř. Krok 2: Alkohol necháme odpařit a vše chvíli povaříme, pak směs vlijeme na maso a dáme do trouby přikryté pokličkou. Pečeme na 170 °C asi 2 hodiny. Před koncem pečení posypeme maso gremolatou a necháme ještě asi 5 minut v troubě. Trochu gremolaty necháme na posypání na talíři. Krok 3: Gremolata:
Nastrouháme citronovou kůru a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Krok 4: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme rýži a chvíli opékáme a mícháme, aby se rýže obalila olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol, přidáme šafrán a zalijeme horkým vývarem, podle potřeby ještě vývar přidáme. Krok 5: Nakonec vmícháme studené máslo a parmazán. Rizoto musí mít krémovou konzistenci.

Zveřejněno 1. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí ossobuco a šafránové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prEr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí ossobuco a šafránové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka telecí, cibule šalotka, pórek, česnek, olej olivový, máslo, mouka hladká, rajče, víno bílé, vývar masový, sůl, pepř, česnek, petrželka hladkolistá, citron, olej olivový, cibule šalotka, rýže, sůl, pepř, víno bílé suché, šafrán, vývar drůbeží, máslo, parmazán

Přidat fotografie receptu