Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikáč

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bajoo

Snadný

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 942 kJ /
2 615 kcal
Bílkoviny238,71 g
Tuky173,17 g
Vláknina10,28 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 976 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy21,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky namočíme do mléka, vykrájíme močovody a opláchneme horkou vodou. Jazyk spaříme (nebo lehce povaříme) a stáhneme. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kolečka, celer (asi 1/4 většího) na kostičky. Krok 3: Množství masa je orientační, na přesném poměru jednotlivých druhů masa moc nezáleží - celkem by mělo maso a vnitřnosti dohromady vážit tak 2-2,5 kg. Krok 4: Všechno maso a vnitřnosti nakrájíme na kostičky, s cibulí i celerem dáme do velkého pekáče, opepříme, hodně opaprikujeme (i troškou pálivé papriky) a zamícháme, ale nesolíme (játra by ztvrdla!). Vše dáme dusit do trouby (cca 170 °C), občas podlijeme vodou. Krok 5: Až když je maso měkké, tak ho osolíme a pak necháme šťávu vypéci. V pekáči nesmí zůstat téměř žádná tekutina, výsledkem mají být kousky masa obalené kašičkou, vzniklou ze zbytku šťávy, rozpečeného celeru a cibule. Krok 6: Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 1. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryKk

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryKk

Suroviny:
maso vepřové, bůček vepřový, ledvinky vepřové, mléko, jazyk vepřový, srdce vepřové, játra vepřová, cibule, celer, sůl, pepř, paprika sušená pálivá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu