Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie980 kJ /
234 kcal
Bílkoviny1,41 g
Tuky22,69 g
Vláknina2,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy4,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a dva malé nebo 1 větší zapékací pekáček vyložíme pečicím papírem. Sůl a koření smícháme, z menší hlávky zelí uřízneme z prostředku 2 kola i s košťálem. Maso očistíme, dle potřeby nařízneme okraj a lehce naklepeme. Krok 2: Do pekáčku vložíme kolo zelí, odstraníme košťál, potřeme olejem a posypeme směsí koření.
Na zelí položíme maso, opět potřeme olejem a posypeme kořením, totéž uděláme s druhým
kolem zelí a masem. Krok 3: Pokud máme dva pekáčky, dáme oba na plech a zakryjeme alobalem. Pokud máme v jednom pekáčku, dáme péct na mřížku. Pečeme 30 minut, odkryjeme alobal a dopečeme ještě 10-15 minut. Podáváme se šťouchaným bramborem nebo chlebovými knedlíčky.

Zveřejněno 16. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k99r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k99r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Anna Kocikova: :-) ano je to tak, hodně podobné a moc dobré obojí. :-K;-)

Maruško na hlávkovém(ale krájeném)peču tak vím že toto bude dobrota:-Q:-K

zdenka.s: :-)moc děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K knedlíky jsem tu měla nedávno samostatné - najdu a pošlu ;-)

Moc zajímavý recept :yes: stopro vyzkouším ,jen ty chlebové knedlíky :-O, pro mě novinka,dívala jsem se na " místní" recepty,mě by ale ,Maruško ,zajímal ten Tvůj ;-) :-K

magdalenka: :-)děkuji a přeji krásný den :-K

Marie Svarcova: Perfektný recept!

Eja57: OK rádo se stalo - ono je to asi málo vidět ale to kolo trochu z toho lupenu kouká . :-K také přeji krásné prožití slunečného dne

Marie Svarcova: Maruško, děkuji za odpověď. To je ten lupen zelí co jsem viděla.
Přeji hezký den :-K

Eja57: :-)děkuji za komentář - pekáček vystlaný pečícím papírem, vrchní celý list zelý celý potřený olejem a směsí koření a do něj dát kolo zelí a na zelí maso. Nepodlévala jsem. Nemusí se ten list dávat , v původní verzi nebyl ale je škoda ho vyhodit a navíc se pak lépe vše vyndá na talíř. :-K Hezký den

RubyRom: :-) Moc děkuji za komrntář a přeji krásný den :-K

Souhlasím s Romi, je to hezký recept.
Ale mám dotaz, vlastně dva. Před vložením do trouby nepodlevame, ani trošku? Podle foto 2. mi to přijde spíš vložené do listů zelí než na uříznuté kolo....
:-K

Zajímavé a určitě moc dobré:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí bílé, olej, sůl, paprika sušená sladká, sušená bazalka, pepř, kmín drcený, chilli

Přidat fotografie receptu