Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na smetaně s kapary

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min plus čas na rozmražení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, plus čas na rozmražení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 328 kJ /
556 kcal
Bílkoviny6,27 g
Tuky42,89 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 776 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy33,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z pstruha necháme pomalu rozmrazit a nasekáme na několik menších filetů, každý osolíme, opepříme a jemně obalíme v mouce. Krok 2: Na rozpáleném oleji filety z obou stran opečeme, přidáme máslo a citronovou šťávu, přiklopíme, snížíme teplotu a necháme chvíli dusit (cca 7-10 minut podle velikosti filetů). Krok 3: Krátce předtím, než jsou filety hotové, přilijeme smetanu a kapary s trochou jejich láku a vše prohřejeme. Krok 4: Podávala jsem s opečenými brambory.

Zveřejněno 3. 6. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Místo bezlepkové mouky se dá samozřejmě použít i klasická hladká mouka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na smetaně s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJY5D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na smetaně s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJY5D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, smetana na vaření, kapary, cibule, mouka bezlepková, máslo, olej rostlinný, sůl, pepř bílý mletý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu