Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní karbanátek v bránici

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min Plus odleženi

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, Plus odleženi)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 924 kJ /
1 416 kcal
Bílkoviny123,27 g
Tuky90,77 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 879 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy24,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Smíchané maso vezmeme do ruky a pár krát s ním praštíme do mísy. Dáme do lednice minimálně na hodinu uležet. Krok 2: Bránici opláchneme ve studené vodě a osušíme. Rozprostřeme na pracovní desku a rozdělíme na čtverce. Maso odebíráme a zabalíme do blány. Krok 3: Na pánev dáme lehce oleje, jen pokryjeme dno a karbanátky smažíme pozvolna z každé strany cca 5 minut. Záleží na velikosti. Hotové odložíme. Krok 4: Do pánve k výpeku přidáme mouku, zamícháme a zalijeme vývarem. Necháme odvařit asi 6-8 minut a odstavíme. Přidáme máslo a už nevaříme. Krok 5: Omáčka krásně zhoustne a zjemní. Můžeme dochutit. Karbanátky dáme na talíř a přeléváme omáčkou, kterou scedíme. Podáváme s bramborami nebo chlebem.

Zveřejněno 3. 6. 2022

Poznámka autorky mika59

Měla jsem více masové směsi, tak jsem hned udělala stejným způsobem šišky a zamrazila. Pak stačí jen vytáhnout a upéct. Hodí se jak k dušenému zelí, nebo na studené mísy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní karbanátek v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRwn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní karbanátek v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRwn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji, u nás běžně k dostání u řezníka nebo v Globusu.:-K

:-)<3:yes: moc pěkný recept :yes: ale bránici jsem neviděla od dob kdy nemáme domácí zabíjačky :-K

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, smetana 12%, hořčice, paprika sušená sladká, cibule, česnek, pažitka, kmín mletý, sůl, blána tuková vepřová, olej, vývar masový, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu