Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé chřestové hranolky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 880 kJ /
1 166 kcal
Bílkoviny50,36 g
Tuky19,47 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,76 g
Sůl3,12 g
Sacharidy187,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Strúhanku zmiešame s mandľami, soľou a korením. Krok 2: Zo špargle odrežeme zospodu asi 5 cm.
Odrezky môžeme použiť na polievku. Krok 3: Potom špargľu obaľujeme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhankovej zmesi. Krok 4: Ukladáme na papierom alebo teflónovou fóliou vyložený plech. Krok 5: Pečieme na 180 °C dozlata. Krok 6: Necháme vychladnúť a podávame ako chrumkanie k vínu, pivu.

TIP: Populární chřest připravujeme na jaře. Můžeme ho vařit, zapékat a smažit. Pochoutkou je chřestová polévka a grilovaný chřest

Zveřejněno 4. 6. 2022

Poznámka autorky tejaja

Recept mám i internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé chřestové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9jz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé chřestové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9jz

Marie

Suroviny:
chřest zelený, strouhanka, mandle sekané, vejce, mouka hladká, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu