Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 475 kJ / 2 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,92 g |
Tuky | 137,67 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 9,24 g |
Sacharidy | 253,75 g |
Postup přípravy
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a menší část odebereme stranou na závěrečné dokončení.
Vejce rozklepneme do většího hrnku nebo misky a metličkou dobře rozšleháme. Krok 2: Do většího kastrolu na rozehřátý olej dáme do zrůžovění osmažit cibuli, přidáme uzené maso a na slabém plameni restujeme ještě 5 minut. Krok 3: Dále do kastrolu přidáme na skus uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, promícháme a necháme malinko vychladnout. Krok 4: Do chladných šunkofleků vmícháme nastrouhaný sýr, mléko s vejci a už jen zlehounka promícháme. Krok 5: Na dno kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pečící papír, který předem pomačkáme, namočíme do studené vody a poté z vody otřepeme. Krok 6: Na papír dáme přichystané šunkofleky, hrnec přiklopíme poklicí a na program High necháme pracovat 3 hodiny. Krok 7: Pokud vnitřní nádoba pomalého hrnce není vhodná na použití do trouby, tak velice opatrně z pomalého hrnce přemístíme pečící papír s šunkofleky do vhodného pekáčku. Krok 8: Posypeme zbytkem sýru a dáme na chvíli do klasické trouby buď na 200°C nebo pod gril, než sýr zrůžoví.
Zveřejněno 5. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunkofleky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRw3
Moje poznámka
Šunkofleky z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRw3
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
těstoviny maltagliati,
uzené maso vařené,
cibule,
sýr gouda,
smetana,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
olej
Komentáře (5)