Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 249 kJ /
1 255 kcal
Bílkoviny162,17 g
Tuky48,12 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 334 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy11,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct. Krok 2: Panenku odblaníme, osolíme, opepříme a obalíme v provensálském koření. Přidáme do pekáčku se šalotkami a česnekem. Podlijeme vývarem, přihodíme kuličky pepře, přikryjeme a necháme v troubě přikryté asi deset minut. Krok 3: Maso vyjmeme z trouby, obrátíme a podlijeme bílým vínem a podle velikosti panenky necháme dalších deset minut v troubě. Nakonec panenku vyndáme a necháme chvilku (asi 5 minut) stát před nakrájením, aby nám z ní nevytekla šťáva. Krok 4: Mezitím slijeme vzniklou šťávu do menšího kastrůlku a zahustíme Maizenou. Krok 5: Panenku nakrájíme a podáváme.

Zveřejněno 12. 6. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Nakrájenou panenku jsem podávala s fazolovými lusky a kapustičkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQq4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka v česnekovo-pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQq4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino: Uz jenom to, ze je maso podlite nejprve vyvarem a pak teprve vinem, je dost nelogicke. A zbytek muze byt, jen asi bych onen kus masa nejprve opekla na panvi, podlila vinem, nechala ho odpari, pak teprve dala do trouby a pekla - osobne bych tak nedelala.
A kdyz uz, urcite bych ho nepriklopila poklickou, veprova svickova si to nezaslouzi.

casino: nu, já jsem se se steakem ze svíčkové na medium a "svíčkovou" omáčkou už setkala a rozhodně bych nepoužila blee... bylo to výborne, a to svíčkova není ideální kus masa na minutkovou úpravu...

"Vepřová panenka v česnekovo-pepřové OMÁČCE"
Chudák Lenka Škulinová... I kdyby tu dělala stoj na hlavě, tak to stejně slízne ;-)
bofinka:
Proč absurdní?
Váš koment chápu tak, že preferujete panenku na minutku... :-)
No, jak je ctěná libost (pokud jsem se trefil), leč jeden ze tří životních propadáků byl, když mi v Puppu podali svíčkovou na smetaně s na pánvi opečeným masem:-! 8-(:-//(kdysi tu býval, jestlisenepletu smajlík, který bylo lze vyjádřit slovem "blé")

bofinka: Lenka panenku připravuje často, vesměs netradičně

Dost" "absurdni" postup pripravy veprevo panenky. . . .

Suroviny:
panenka vepřová, cibule šalotka, česnek, víno bílé, vývar masový, sůl, pepř bílý, koření provensálské, pepř čtyř barev, olej rostlinný, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu