Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Estragonová kuřecí stehna

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 010 kJ /
242 kcal
Bílkoviny2,14 g
Tuky4,86 g
Vláknina2,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracie stehná osolíme a okoreníme.
Uložíme ich do pekáčika. Krok 2: Na stehná dáme plátky slaniny a posypeme lístkami estragonu a šalvie. Krok 3: Podlejeme vínom a zakryjeme. Krok 4: Pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút pečieme odkryté. Krok 5: Stehná vyberieme a udržiavame v teple. Krok 6: Do výpeku dáme horčicu a prelisovaný cesnak a necháme prejsť varom. Krok 7: Stehná podávame preliate omáčkou.
Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.

TIP: 7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě

Zveřejněno 18. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estragonová kuřecí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k48M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Estragonová kuřecí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k48M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Tak to je škoda, že ti vyhynuli bylinky. Ale posadíš, a budeš mať nové.:-K;-)

:-)<3:yes::yes: moc se mi recept líbí a určitě udělám až budu mít nový (náhle mi zašel estragon i tymián - dočetla jsem se, že je to když je něco špatného ve vzduchu, v okolí zmizela i mateřídouška ;-( ...)

Suroviny:
stehno kuřecí, slanina, víno bílé, hořčice, česnek, estragon, šalvěj čerstvá, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu