Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké kapří karbanátky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 789 kJ /
906 kcal
Bílkoviny104,84 g
Tuky43,94 g
Vláknina0,80 g
Cholesterol 937 mg
Sodík 4,60 g
Sůl11,36 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapří maso ze hřbetu a ocasu stáhneme z kůže, nakrájíme na malé kousky a dvakrát umeleme na jemno. Krok 2: Dáme do misky, přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nařezanou pažitku, strouhanku, worcester, pepř, sůl a chilli papričku. Směs spojíme a dáme do chladna na 10 minut odpočinout. Krok 3: Ze směsi uděláme 4 stejné bochánky, z nich placičky 1,5-2 cm vysoké, obalíme je v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a naposledy ve strouhance. Krok 4: Karbanátky osmažíme na oleji dozlatova a dáme je do vyhřáté trouby na 150 °C na 10-15 minut dojít. Krok 5: Podáváme s bramborem.

Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?

Zveřejněno 19. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké kapří karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYpr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké kapří karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJYpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

kuchticka007: Já je mám pokaždé rozemleté, maso si raději pro jistotu krájím na 2-3 mm. Dělám to roky a ještě nikdo kostičku nenašel.:-K:-K:-K

Když maso umelu, rozemelou se i ty malé kostičky, které jsou v ocasu a ve hřbetním mase?

tejaja: Já bych ti kapříka moc ráda dala.:-K:-K:-K

Provokujete a provokujete s tými kaprami. :-D:-D:-D
Janka, ja jazdím do Čiech zásadne Leo expresom. Je to výhodnejšie.;-):-D

Jana Pá: Také to dělám, zabere to v mrazáku méně místa, dělám ho také pokaždé jinak.:-K:-K:-K

Terezko, sedni na Pendolino a šup k nám, nabalím kapříky :-K

Jaromira18: Jsem na tom stejně, rybář a kapr jezdí k nám 2x týdně, kapry už musí filetovat, aby ta ryba se dostala do mrazáku, já, moc nemusím, ale budu se snažit připravit vždy jiným způsobem, např. viz apod. :-*:-K

:-)<3:yes: :yes: :yes: dělám takové kuličky nebo placičky , má to výhodu, že tam nejsou kosti a mají to rády i děti :yes: pěkný recept i foto :-K

tejaja: Děkuji moc, já mám manžela, který je vášnivým rybářem a z Rozkoše jsou vynikající.

Pekný recept, len ten kapor mi chýba. :-D;-)

Suroviny:
maso, sýr eidam, strouhanka, vejce, pažitka, omáčka worcesterová, sůl, pepř čtyř barev, chilli paprika čerstvá, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu