Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové lasagne bez bešamelu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 230 kJ /
1 728 kcal
Bílkoviny150,66 g
Tuky94,30 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 443 mg
Sodík 2,70 g
Sůl6,58 g
Sacharidy65,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubší misce smícháme všechny ingredience na náplň, pořádně promícháme, případně dochutíme dle vlastní chuti. Můžeme nechat chvíli odležet v chladu pro lepší smíchání směsí. Krok 2: Na rozpáleném oleji ve wok pánvi orestujeme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud maso jemně (ale jen jemně) nezhnědne. Krok 3: Přilijeme připravenou náplň a necháme cca 5-7 dusit. Odstavíme z plotny. Krok 4: Vymažeme pekáč olivovým olejem, dno vyplníme vrstvou připravené omáčky, na ní dáme plátky lasagní (nepředvařujeme), dále dáme vrstvu omáčky, očištěné a na plátky nakrájené hlavičky žampionů, nastrouhaný eidam, opět plátky lasagní a vrstvy opakujeme k okraji pekáče. Poslední vrstva by měla být omáčka překrytá tenkými plátky nakrájené mozzarelly. Krok 5: Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 170 °C na 45-50 minut. Na posledních 5 minut sundáme alobal a necháme dojít dozlatova. Podáváme teplé.

Nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá

Zveřejněno 23. 6. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Omáčky jsem použila Franz Josef Kaiser.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové lasagne bez bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlPR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové lasagne bez bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlPR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

casino: pejorativum? No to snad ne, v komentech někdo květ a někdo oříšek, včetně vás...

Eja57 (moderátorka):
Patrně jste to tak nemyslela, leč slovo "motá" tady chápu jako pejorativum ;-)
No a zkoušela jste někdy použít vedle sebe oříšek vs. květ, he :-?

Sice se nám v diskuzi trochu motá květ a oříšek, ale obojího by bylo moc. Oříšku zejména.
Za mne 1 strouhnuti oříšku, opravuji v receptu.

Ne, ale vážně, paní Škulinová. Není možné, že jste do nějakého jídla dala 2 lžičky muškátového květu a bylo to poživatelné. Pokud jste tedy nevařila nějaké velké množství. Jde mi o to, že pokud by se někdo tohoto receptu přesně držel, tak by to jídlo bylo nejspíš znehodnocené.

casino: Co na tento komentář říci...

No, já dávám špetku květu, ale čert ví, odkud kolegyně rcp opisuje, protože pouze při čerpání z cizích zdrojů by bylo lze tento pasqil úspěšně vokecat...
...ááá nééébo Lenka používá KL pro Barbínu:-D

Alzbetina Prk.: Tak to je určitě hodně, dává se na špičku nože,..tady jsem našla.... "Muškátový oříšek jako droga"
V malém množství je toto koření opravdu léčivé, ve velkém ale působí jako droga. Obsahuje halucinogeny, které vyvolávají stavy opojení i úzkosti. Může vyvolat i halucinace. Při předávkování dochází k otravě, která se projevuje malátností, zmateností, nevolností, zvracením a bolestmi hlavy. V extrémní situaci není vyloučena ani smrt. S muškátovým oříškem jakožto drogou proto není radno si zahrávat. Úplně by se mu měli raději vyhnout lidé se srdečními potíži, těhotné ženy a malé děti.

2 kávové lžičky mletého muškátového oříšku? :-O:-O:-O To je strašně moc! I ta lžička bílého pepře mi přijde taky moc.

Suroviny:
maso vepřové mleté, těstoviny lasagne, sýr strouhaný, sýr mozzarella, olej olivový, olej, koření provensálské, česnek, pepř bílý, sůl, ořech muškátový, cukr

Přidat fotografie receptu