Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Zbývající bílky se mohou stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TerezaVe

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 660 kJ /
1 592 kcal
Bílkoviny21,50 g
Tuky85,14 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy176,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme. Krok 2: Bílky použijeme pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut. Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli. Krok 4: Ručním šlehačem šleháme zpočátku zvolna, přisypáváme cukr. Podle potřeby šleháme 15-20 minut, až je sníh opravdu velmi tuhý a lesklý. Dobře tuhý sníh nelze vyklopit z misky ani při otočení dnem vzhůru. Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku zlehka vmícháme stěrkou kokos. Troubu vyhřejeme na 100 °C. Krok 6: Sáčkem s ozdobnou širší trubičkou nastříkáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem pusinky o průměru 2-3 cm. Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, neboť při přípravě trochu nabydou. Krok 7: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud použijeme horký vzduch, můžeme vložit i několik plechů najednou. Krok 8: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu. Krok 9: Hotové vychladlé pusinky skladujeme v suchu a chladu. Nejlépe v papírovém sáčku uzavřeném klipsem.

TIP: Jak využít bílky

Zveřejněno 26. 6. 2022

Poznámka autorky TerezaVe

Toto množství vychází na dva plechy středních pusinek o průměru cca 3 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRyR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRyR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Pekla jsem o deset minut déle, protože nešly odlepit. Ale jsou skvělé <3

TerezaVe: Já taktéž děkuji za upřesnění. :-K

TerezaVe: tak já jsem opravila ještě ten plech:-8

Merylas (moderátorka): Dobrý den, ano, máte pravdu, šlehá se šlehačem. Mám jedno zařízení s více funkcemi. :-) Opravuji.
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.

Chtěla bych se zeptat, plech se ničím nevymázává ani se nedává papír na pečení? A ten ruční mixér je asi nejspíš šlehač. Děkuji.

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, sůl, kokos, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu