Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 180 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 388,46 g |
Tuky | 354,98 g |
Vláknina | 43,51 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,25 g |
Sacharidy | 719,45 g |
Postup přípravy
Rozpustíme máslo a přidáváme mouku. Krok 5: Posolíme a začneme přidávat mléko. Krok 6: Za stálého míchání pak začneme přidávat nastrouhaný sýr dokud nebude mít požadovanou hustotu. Krok 7: Jakmile máme hotový bešamel i maso začneme skládat. Dáme rozehřát troubu na 180 stupňů. Krok 8: Zapékací mísu polejeme bešamelem, položíme vrstvu těstovin, na to masovou a tu zalejeme bešamelem.
Takto opakujeme do zaplnění pekáče. Krok 9: Je důležité aby bešamel nebyl ani řídký ani hustý. A aby pekáč byl plný a celé to v něm tak trochu plavalo, ale ne úplně.
Tak docílíte nejlepšího výtvoru. Krok 10: Poslední vrstvou mají být těstoviny polité bešamelem a zasypané sýrem. Krok 11: Pečeme zhruba 45 minut.
Pokud bude potřeba klidně trochu déle.
Nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá
Zveřejněno 8. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne - rodinný recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR2p
Moje poznámka
Lasagne - rodinný recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR2p
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 15 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 9 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 9 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 9 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek sušený,
česnek,
pepř,
sůl,
maso mleté,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
kečup sladký,
rajče,
těstoviny lasagne,
máslo,
mouka hladká,
sýr gouda,
sůl,
pepř,
mléko
Komentáře (1)