Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 180 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 388,46 g |
Tuky | 354,98 g |
Vláknina | 43,51 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,25 g |
Sacharidy | 719,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Osmažíme cibuli na másle.
Krok 2: Přidáme maso, silně okořeníme a necháme ho zatáhnout.
Krok 3: Dusíme dokud není maso změklé, pak přidáme plechovky rajčat, nakrájený česnek a dusíme dál.
Krok 4: Mezitím začneme dělat bešamel.
Rozpustíme máslo a přidáváme mouku. Krok 5: Posolíme a začneme přidávat mléko. Krok 6: Za stálého míchání pak začneme přidávat nastrouhaný sýr dokud nebude mít požadovanou hustotu. Krok 7: Jakmile máme hotový bešamel i maso začneme skládat. Dáme rozehřát troubu na 180 stupňů. Krok 8: Zapékací mísu polejeme bešamelem, položíme vrstvu těstovin, na to masovou a tu zalejeme bešamelem.
Takto opakujeme do zaplnění pekáče. Krok 9: Je důležité aby bešamel nebyl ani řídký ani hustý. A aby pekáč byl plný a celé to v něm tak trochu plavalo, ale ne úplně.
Tak docílíte nejlepšího výtvoru. Krok 10: Poslední vrstvou mají být těstoviny polité bešamelem a zasypané sýrem. Krok 11: Pečeme zhruba 45 minut.
Pokud bude potřeba klidně trochu déle.
Rozpustíme máslo a přidáváme mouku. Krok 5: Posolíme a začneme přidávat mléko. Krok 6: Za stálého míchání pak začneme přidávat nastrouhaný sýr dokud nebude mít požadovanou hustotu. Krok 7: Jakmile máme hotový bešamel i maso začneme skládat. Dáme rozehřát troubu na 180 stupňů. Krok 8: Zapékací mísu polejeme bešamelem, položíme vrstvu těstovin, na to masovou a tu zalejeme bešamelem.
Takto opakujeme do zaplnění pekáče. Krok 9: Je důležité aby bešamel nebyl ani řídký ani hustý. A aby pekáč byl plný a celé to v něm tak trochu plavalo, ale ne úplně.
Tak docílíte nejlepšího výtvoru. Krok 10: Poslední vrstvou mají být těstoviny polité bešamelem a zasypané sýrem. Krok 11: Pečeme zhruba 45 minut.
Pokud bude potřeba klidně trochu déle.
Nejlepší recepty na zapékané těstoviny. Příprava je jednoduchá a hlavně rychlá
Zveřejněno 8. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne - rodinný recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR2p
Moje poznámka
Lasagne - rodinný recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxR2p
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek sušený,
česnek,
pepř,
sůl,
maso mleté,
bazalka čerstvá,
koření oregáno,
kečup sladký,
rajče,
těstoviny lasagne,
máslo,
mouka hladká,
sýr gouda,
sůl,
pepř,
mléko
Komentáře (1)