Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na divokém koření

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 896 kJ /
1 409 kcal
Bílkoviny139,57 g
Tuky82,41 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,75 g
Sacharidy24,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo, zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Směs koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři a 1 lžičku dáme do čajítka (vajíčko na čaj). Krok 2: V hluboké pánvi na lžíci sádla vyškvaříme špek, nakrájený na kostičky. Přidáme osolené maso, asi 10 minut mícháme a necháme zatáhnout ze všech stran. K masu dáme cibuli a restujeme dokud nezačne zlátnout, přidáme zeleninu a ještě pár minut restujeme. Vmícháme mleté koření,
rajčatovou pastu, promícháme a podlijeme 150-200 ml horkého vývaru. Krok 3: Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a dusíme pomalu za občasného podlévání vývarem až do změknutí masa. Měkké maso a bobkový list vyndáme stranou, do omáčky přidáme smetanu a vše rozmixujeme dohladka, zakápneme citronovou šťávou. Kdo nechce nemusí zeleninu mixovat a v tom případě ani maso není třeba vyndavat. Krok 4: Dle chuti dosolíme, přidáme cukr nebo citronovou šťávu. Podáváme s knedlíkem nebo domácími noky a lžičkou brusinek s klínkem citronu.

TIP: Typy knedlíků, jak je rozlišíme a základní příprava

Zveřejněno 10. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX6x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX6x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, cibule, mrkev, petržel, celer, sádlo, špek, pasta rajčatová, cukr, bobkový list, koření divoké, vývar hovězí, crème frâiche, šťáva citronová, brusinky, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu