Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos pečený v papilotě na medu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 970 kJ /
1 666 kcal
Bílkoviny80,24 g
Tuky123,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 298 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy58,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, po obou stranách osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na přepuštěném másle. Krok 2: Pečicí papír pomačkáme, uložíme do něj opečeného lososa, zalijeme marinádou z citrónové šťávy, olivového oleje, medu i pepře a zabalíme. Krok 3: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15-20 minut. Po rozbalení posypeme granátovým jablkem a podáváme například s pečenými brambory (které se mohou péct zároveň s lososem).

TIP: Ryby v naší kuchyni - recepty z kapra, pstruha nebo lososa? Stačí si vybrat

Zveřejněno 11. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos pečený v papilotě na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RjR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos pečený v papilotě na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RjR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, ghee, šťáva citronová, olej olivový, med, jablko granátové, pepř čtyř barev, sůl mořská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu