Suroviny pro 1 dávka
Potřebujeme: 3 skleničky o celkovém obsahu 1,8 l (měla jsem 2x650+1x500)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 363 kJ / 1 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,08 g |
Tuky | 51,46 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 35,95 g |
Sůl | 89,13 g |
Sacharidy | 161,10 g |
Postup přípravy
Nálev odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Z nastrouhané cukety vymačkáme co nejvíce tekutiny a přendáme ji do mísy. Uvařenou tresku nasekáme na malé kousky a přidáme ji k cuketě. Balkánský sýr nastrouháme a společně s rozklepnutým vajíčkem přidáme do mísy k cuketě a tresce. Pro zvýraznění chuti přidáme výše uvedené koření, samozřejmě každý podle své volby. Krok 5: 60 g strouhanky smícháme společně se 2 lžícemi hladké mouky a 2 lžícemi Solamylu. Směs postupně zapracujeme s cuketou, treskou, vajíčkem, kořením a balkánským sýrem do těsta na pečenáče. Ochutnáme, zda je hmota na pečenáče dost pikantní a osolená. Chuť nesmí být mdlá. Krok 6: Připravíme si plech, na který položíme papír na pečení. Navlhčenýma rukama odebíráme kousky těsta (asi množství 1 polévkové lžíce) a tvoříme v dlaních kuličky velikosti 3-4 cm. Kuličky obalíme ve strouhance. Obalené kuličky skládáme na papír na pečení. Krok 7: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 50 minut. Posledních 10 minut jsem ještě nastavila ventilaci. Upečené kuličky necháme vychladnout Krok 8: Do každé sklenice přidáme kolečka mrkve, křenu, cibule a větvičky kopru a šalvěje. Vychladlé kuličky (no spíš tvarem vypadají jako kokosky) vyskládáme do sklenic a zalijeme je připraveným vychlazeným lákem. Sklenice uzavřeme a uložíme je do ledničky.
Zveřejněno 19. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Recept na pečenáče z cuket
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRV0
Moje poznámka
Recept na pečenáče z cuket
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRV0
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
cuketa,
sůl,
treska,
sýr balkánský,
vejce,
strouhanka,
strouhanka,
solamyl,
mouka hladká,
pepř citronový,
zázvor mletý,
pepř cayenský,
sůl,
voda,
sůl,
cukr krupice,
ocet,
bobkový list,
pepř černý,
koření nové koření,
koření hřebíček,
mrkev,
cibule,
křen,
kopr,
šalvěj
Komentáře